Kleine likeurproeverij

likeurIn een gezellig proeflokaal op de Zeedijk ben je van harte welkom voor deze proeverij van Oud-Hollandsche likeuren, mét uitleg door de gastvrije kastelein. Ontdek de herkomst van de namen en de gebruiken rondom de likeuren. Een kleinschalige proeverij met een persoonlijke benadering.

Duur: circa 30 minuten
Prijs: € 8,50 per persoon
Aantal personen: maximaal 12

"De kastelein is een echte gastheer en was voorbereid op onze komst. Ik dronk zelf geen alcohol, maar ben niets te kort gekomen. Er was een lekkere cocktail, dus dat zag er ook nog feestelijk uit. Al met al zeer tevreden! Bedankt!"

Meer informatie over de likeurproeverij

Rond 1600 was Amsterdam een van de belangrijkste ‘stapelplaatsen’ van de wereld, waar schepen vol goederen, kruiden en specerijen naartoe werden gebracht. Monniken en kruidenhandelaren lieten heilzame kruiden in alcohol trekken. Om de drankjes drinkbaar te maken werd er suiker aan toegevoegd met als resultaat: likeur. Sinds de Gouden Eeuw heeft Amsterdam haar eigen likeuren in alle smaken en kleuren van de regenboog. Dromerige drankjes gemaakt met citrusschillen en abrikozen, zilver- en goudsnippers, kruidnagel en kaneel en talloze andere specerijen die de VOC meebracht. Tijdens de proeverij krijg je drie verschillende likeuren in kleine glaasjes. De kastelein vertelt over de herkomst van de likeuren en de gebruiken rondom het drinken van likeur. Een ouderwets gezellige proeverij waar je helemaal warm van wordt.

Deze likeurproeverij wordt gehouden in een klein proeflokaal op de Zeedijk. Om een persoonlijke benadering te garanderen houden wij een maximum groepsgrootte aan van 12 personen. Het proeflokaal is ook gewoon open voor andere gasten. Wil je (extra) veel aandacht van de kastelein? Plan de proeverij dan ruim voor of na borreltijd, of op een doordeweekse dag. Wij geven je graag advies over een geschikt tijdstip. Voor een additioneel bedrag van € 2,50 per persoon worden wat kleine hapjes bij de proeverij geserveerd.

Reacties op de likeurproeverij

"Het was ontzettend gezellig. We werden  met open armen ontvangen. We hebben de lekkerste likeuren en hapjes gehad met uitleg erbij en er werd uitgebreid de tijd voor ons genomen."

"Likeurproeverij was erg geslaagd. Heerlijke likeuren, fijne uitleg en een prima plek om te zitten. Dankjewel dat we daar terecht konden en voor de moeite die jij en je collega erin gestoken hebben."

"De likeurproeverij was erg leuk en een aanrader. Degene die de proeverij gaf was een leuke man. We kregen er ook hapjes bij."

Likeurproeverij reserveren of combineren

Deze proeverij is dagelijks beschikbaar vanaf 14.00 uur; op zaterdagavonden is het erg druk in het café en wordt de proeverij liever niet gegeven. De likeurproeverij organiseren wij met en bij Café De Roode Laars! Reserveer of stel je specifieke vraag over de likeurproeverij via onderstaand formulier en eigenaar Jeroen neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Let op dat de proeverij nog niet gereserveerd is, totdat je een bevestiging van De Roode Laars hebt ontvangen. De gewenste datum en tijd is mogelijk niet meer beschikbaar.

Voer a.u.b. uw naam in
Voer a.u.b. uw e-mailadres in
Vul in met hoeveel personen je de proeverij wil doen

De proeverij is dagelijks te reserveren vanaf 14.00 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond liever niet na 19.00 uur.


Indien je overige vragen hebt, of naast de likeurproeverij nog meer activiteiten wilt organiseren, neem dan contact op met Amsterdam Oude Stad.

Wist je dat je de likeurproeverij perfect kunt combineren met een Wallenwandeling of een speurtocht? De likeurproeverij maakt in iets eenvoudiger vorm deel uit van het leuke arrangement Proef de Oude Stad.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl