Whiskyproeverij

Whiskyproeverijen in AmsterdamDeze gezellige locatie in het sfeervolle hart van Amsterdam biedt whiskyproeverijen voor beginners en gevorderden. Een whiskyproeverij bestaat uit 6 verschillende whiskies, waarbij een whisky-kenner enthousiast uitleg geeft over herkomst en smaak. Bij de whiskies worden bijpassende snacks geserveerd, zoals kazen, dadels, worst en chocolade. Het grootste assortiment whisky in Amsterdam en omstreken!

Duur: 1,5 à 2 uur
Prijs: € 36,00 pp (beginners) of € 41,00 pp (gevorderden)
Aantal personen: vanaf 4
Minder dan 4 personen? Kijk in onze evenementenkalender wanneer er weer een proeverij met open inschrijving (à € 37,50 per persoon) plaatsvindt!

"Uitstekend! Leuk, informatief en bovenal lekker! De hapjes waren een heerlijke toevoeging! Een echte aanrader, vooral voor die prijs!"

lees meer

Chocoladeproeverij

Choco heartsOnweerstaanbaar! In het hart van Amsterdam kan je terecht voor een chocoladeproeverij. Geniet van al het heerlijks terwijl je alles hoort over cacaobonen, cacaomassa en de bereidingswijze. Proef cacao-roomijs, chocomelk en donkere chocolade... een zoet vuurwerk in je mond! Een must voor chocoladeliefhebbers!

Duur: ca. 25 minuten
Prijs: € 9,95 per persoon
Aantal personen: vanaf 4 personen

"Wij hebben ontzettend genoten. Alles was goed geregeld. Lieve dame, duidelijke uitleg en erg lekker!"

lees meer

Kleine likeurproeverij

likeurIn een gezellig proeflokaal op de Zeedijk ben je van harte welkom voor deze proeverij van Oud-Hollandsche likeuren, mét uitleg door de gastvrije kastelein. Ontdek de herkomst van de namen en de gebruiken rondom de likeuren. Een kleinschalige proeverij met een persoonlijke benadering.

Duur: circa 30 minuten
Prijs: € 8,50 per persoon
Aantal personen: maximaal 12

"De kastelein is een echte gastheer en was voorbereid op onze komst. Ik dronk zelf geen alcohol, maar ben niets te kort gekomen. Er was een lekkere cocktail, dus dat zag er ook nog feestelijk uit. Al met al zeer tevreden! Bedankt!"

lees meer

Wijnproeverij

WijnproeverijAmsterdam Oude Stad biedt nu ook een mooie wijnproeverij voor haar fijnproevers! Iedere keer in een ander thema leer je van alles over de meest bijzondere druiven en wijnen.

Duur: ca. 1 - 1,5 uur
Prijs: vanaf € 30,00 per persoon
Aantal personen: vanaf 2 personen, max. 8 personen
De proeverijen worden bij voorkeur op vrijdagen en zaterdagen gegeven; mocht je toch een andere dag willen, kan dit eventueel in overleg.

lees meer

Kaasproeverij

KaasproeverijVoor de echte kaasliefhebber een welkome onderbreking tijdens bijvoorbeeld een wandeling of speurtocht door Amsterdam. Op interactieve, persoonlijke en deskundige manier wordt een kaasproeverij gegeven in een proeflokaal dat gevestigd is in een sfeervol, klassiek pand aan het Singel. Proef de heerlijke kazen met een glaasje wijn of port.

Duur: 1 uur
Prijs: € 17,50 per persoon
vanaf 4 personen (maximaal 20 personen tegelijkertijd)

lees meer

Bierproeverij

BierproeverijOp de voormalige bierkaai wordt tegenwoordig weer op ambachtelijke wijze bier gebrouwen. Je krijgt een rondleiding door de brouwerij en krijgt vervolgens vier verschillende bieren te proeven in het gezellige proeflokaal. Een leuk bedrijfsuitje, familie-uitje of alternatief voor de bedrijfsborrel.

Duur: 1,5 uur
Prijs: € 17,50 per persoon
Vanaf 10 personen (minder personen: prijs op aanvraag)

lees meer

Theeproeverij

TheeproeverijGezellig theeleuten terwijl je de heerlijkste theesmaken uit verre landen proeft en de leukste feitjes krijgt over thee. Een unieke belevenis!

Duur: 90 - 120 minuten
Prijs: € 24,95 per persoon
Aantal: 1 tot 5 personen

"Wij hebben de theeproeverij heel leuk gevonden en genoten van de vele soorten thee, het lekkers en de verhalen!"

lees meer

Grote likeurproeverij

Grote likeurproeverijVoor een uitgebreide likeurproeverij ben je hier aan het juiste adres! Tijdens deze proeverij krijg je maar liefst 2 likeuren, 2 jenevers, 1 brandewijn en 1 bitter van een bekende Amsterdamse distilleerderij te proeven. Ook krijg je een rondleiding door de distilleerderij, zodat je kunt zien waar en hoe al dit lekkers wordt gemaakt.

Duur: 60 min (incl. 15 minuten rondleiding).
Prijs: € 17,50 per persoon
Aantal personen: 1-12 personen

De proeverij was erg leuk en informatief. De meneer die de proeverij leidde vertelde vol passie en we hebben lekkere likeuren geproefd. Ik zou deze proeverij aan iedereen aanraden.

lees meer

Jeneverproeverij

jeneverproeverijJenever oubollig en alleen voor oudere mannen? Echt niet! Tijdens deze jeneverproeverij proef je drie lokale jenevers met verschillende passende lekkernijen erbij. Iedereen kan van deze proeverij genieten; het is een zeer geschikte activiteit als gezellig tussendoortje tijdens een groepsuitje in Amsterdam.

Duur: circa 1 uur
Prijs: vanaf € 13,50 per persoon
Aantal personen: minimaal 8 personen

"Yes was top, goede uitleg en leuk met die hapjes erbij."

lees meer

IJsproeverij

IJsproeverijDeze ijsproeverij is speciaal voor die mensen die altijd voor de glazen vitrine staan en maar geen keuze kunnen maken... wij snappen dat wel met al die hemelse smaken ijs! Tijdens de proeverij proef je maar liefst 9 smaken ijs en weet je voortaan precies welke smaak je het lekkerst vindt!

Duur: op eigen tempo
Prijs: € 8,20 per plank
Aantal personen: vanaf 1 persoon

lees meer

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl