Beleef de Oude Stad

Flashmob AmsterdamMaak kennis met markante buurtbewoners, proef lokale specialiteiten en voer opdrachten uit bij bezienswaardigheden in de oude stad.


Kortom "Beleef de Oude Stad, Beleef Amsterdam!" Tijdens deze dag leert u Amsterdam op een heel andere manier kennen. Deze activiteit is dus anders dan anders en wij zijn dan ook trots dat we dit aan kunnen bieden.

Een korte samenvatting van wat u zult beleven: 

Na een ontvangst en korte uitleg gaat uw gezelschap in kleine groepen op pad. Er wordt een wandeling gemaakt in kleine groepen waarbij vragen beantwoord moeten worden bij bezienswaardigheden in de oude stad, zoals de Wallen, de Boedhistische Tempel in Chinatown en het Paleis op de Dam. Samenwerking en creativiteit zijn hierbij essentieel. Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning! Op de route gaat u op diverse plekken naar binnen voor een ontmoeting met een markante buurtbewoner, een indrukwekkend optreden én om te proeven van locale specialiteiten.

Ontmoetingen en optredens

Op een historische locatie maken de groepen kennis met de vrouw van Rembrandt: Saskia van Uylenburgh. Zij vertelt over haar leven in Amsterdam in de 17e eeuw met haar kleurrijke man Rembrandt van Rijn. In een lokaal theater worden de groepen getrakteerd op een verbazingwekkend optreden dat veel stof tot nadenken zal geven. Tenslotte worden zij een bruin café op de Zeedijk verwacht door een oud-rechercheur van Bureau Warmoesstraat, die verhalen zal vertellen uit de tijd van Appie Baantjer, toen de Zeedijk nog gevaarlijk gebied was.

Proeverijen

Maak kennis met lokale specialiteiten, zoals een Oud Hollandsche likeur met de naam 'Bruidstranen'. Proef het biertje 'Bitterblond', gebrouwen aan de voormalige bierkaai. Op de gezellige Zeedijk krijgt men een delicatesse waarbij een waarschuwing op zijn plaats is: eens geproefd, voor altijd een verslaving! Tenslotte ontvangt markant chocolatier Kees Raat de groepen in zijn winkel op de Warmoesstraat voor een proeverij van één van zijn specialiteiten.

Chocolade van Kees RaatBitterblond bier van de PraelBroodje Zeedijk van Slagerij Vetlikeurproeverij Amsterdam

Na afloop van de enerverende middag komen alle groepen samen en wordt de winnende groep bekendgemaakt. De leden van de winnende groep ontvangen uiteraard een passende prijs.

De hieronder genoemde prijzen zijn inclusief: ontdekkingstocht met plattegrond per groep, ontvangst met koffie/thee, uitleg en prijsuitreiking, proeverij van vier lokale producten, ontmoeting met drie markante buurtbewoners, een prijs voor de leden van de winnende groep en een drankje tijdens de prijsuitreiking.

Prijs-  en  tijdindicatie

Bij deze 5 uur durende activiteit is de prijs afhankelijk van het aantal personen:
€ 57,50 p.p. (vanaf 20 personen)
€ 50,00 p.p. (van 30-49 personen)
€ 45,00 p.p. (vanaf 50 personen)

Tegen een meerprijs is het ook mogelijk om het arrangement uit te breiden en elke groep met een gids op pad te laten gaan.

Reserveer het arrangement Beleef de Oude Stad

Neem voor meer informatie of reserveringen vrijblijvend contact met ons op.

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl