• Home
  • TIPS VAN LOCALS
  • Musea
  • Geelvinck Piano[la] Museum

Geelvinck Piano[la] Museum

GeelvinckWekelijks concerten in het meest intieme museum van Amsterdam. 

Hartje Jordaan houdt zich een bescheiden museum dapper staande tegen de huidige tijd van efficiëntie en functionaliteit. Het Geelvinck Piano[la] Museum beheert een van ’s werelds grootste collecties pianolarollen: meer dan 30.000. De pianola is de voorloper van de digitale piano: je hoort daadwerkelijk het pianospel uit de periode van de fin de siècle tot en met de Roaring Twenties. Het museum ontving afgelopen november van de Museumnacht de eervolle vermelding "meest intieme museum van Amsterdam".

Concerten

Iedere week vinden er in het museum concerten plaats, van klassieke en eigentijdse kamermuziek op historische instrumenten tot jazz, tango en zelfs livemuziek bij stomme film. Het Geelvinck Piano[la] Museum organiseert naast eigen concerten ook concerten in het Cromhouthuis en andere locaties. Houdt onze evenementenpagina in de gaten voor alle concerten van het museum.

Openingstijden

Het Geelvinck Piano[la] Museum is alleen op zondag geopend. Op deze dag worden er muzikale rondleidingen gegeven van 14.00 tot 17.00 uur. Vanaf de zomer zal het museum meerdere dagen per week open gaan. Let op: wanneer er een concert staat ingepland om 17.00 uur is het museum tot 16.00 uur geopend. Kijk daarom altijd eerst op de website voor de correcte openingstijden. 

Het museum accepteert verschillende kortingskaarten waaronder ook de Iamsterdam City Pass. 

Adres en plattegrond

Geelvinck Piano[la] Museum
Westerstraat 106, 1015 MN Amsterdam
Telefoon 020 639 07 47 
Ga naar de website van het museum voor meer informatie.

Pin It