Belgisch Restaurant Lieve

Lieve

Belgisch Restaurant Lieve is winnaar van de Bier en Gastronomie Award, uitgereikt door het Biergenootschap Der Lage Landen.

In België is eten en drinken een belangrijk onderdeel van de cultuur en het leven. Voor iedere gelegenheid is er een restaurant met een geheel eigen karakter. Restaurant Lieve heeft deze karakters verenigd in één restaurant: gasten kunnen kiezen uit drie sferen: Madame Champoepel, Belgisch barok en Mams Keukentafel. Het eten en de prijzen zijn in alle sferen identiek, maar de manier van beleven verschilt. Een bijzonder restaurant aan de Herengracht in Amsterdam; ook zeer geschikt voor (grote) groepen.

Keuken

Konijn met gueuze, paling in het groen, waterzooi, Luikse wafels, Vlaamse frieten, Lierse vlaaikes, Gentse stoverij, mattentaart, garnalenkroketten, stoemp en nog veel meer. Het is voor Lieve een uitdaging deze gerechten letterlijk weer "op de kaart" te zetten. Uiteraard koken ze in België niet alleen de keuken van grootmoeder. Integendeel: de koks in België gaan regelmatig op zoek naar nieuwe creaties. Soms met invloeden van over de grens, maar altijd toch weer... Belgisch. Bij Lieve wordt met pure ingrediënten gekookt die met zorg zijn geselecteerd. De kaart wisselt zes keer per jaar, zodat u altijd gerechten eet die bij het seizoen passen.

Groepen

Lieve 8956kRestaurant Lieve is bij uitstek geschikt om met groepen van 8 tot 280 personen te komen dineren. Het restaurant heeft een haardkamer waar u met maximaal 50 personen kunt dineren en die ook afgesloten kan worden, een patio dat geschikt is voor wat kleinere groepen tot maximaal 30 personen en het atelier, welke geschikt is voor maximaal 120 personen. Daarnaast is het Moortgat beschikbaar voor maximaal 24 personen. Het gehele restaurant exclusief biedt plaats aan 280 personen. Ook met een groep kunt u kiezen uit de drie sferen (Mams Keukentafel, Belgisch Barok of Madam Champoepel). U kiest een sfeer en maakt een voorselectie van de menukaart. Dit is bij Madam Champoepel drie gerechten per gang en bij barok zes gerechten per gang. Bij Mams Keukentafel hoet er geen voorselectie gemaakt te worden. Dit wordt dan op een menu geprint en op de avond zelf op tafel gelegd voor uw gasten.

Het is mogelijk een all inclusive prijs af te spreken voor diner en dranken, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Mocht u een reservering op maat willen dan denkt het team van Restaurant Lieve graag met u mee. Neem gerust contact op om uw wensen te bespreken.

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: keuken geopend van 17.30 tot 22.00 uur
Vrijdag en zaterdag: keuken geopend van 17.30 tot 22.30 uur
Zondag: keuken geopend van 17.00 tot 21.00 uur

Adresgegevens en plattegrond

Herengracht 88
1015 BS Amsterdam
T 020 624 96 35
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie kijkt u op de website van Lieve

Pin It