Evenementen Amsterdam maart 2017

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand maart 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Lezing Staphorst versiert

impressie klederdrachtDatum en tijd: 3 maart 2017 van 19.30 tot 21.00 uur
Locatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 10,- p.p. (inclusief koffie met koek)
In deze lezing laat Gerard van Oosten aan de hand van een uitgebreide fotopresentatie de schoonheid, kunstzinnigheid en de markantheid van Staphorst zien. Van klederdracht tot stipwerk, boerderijen, tegeltableau's, tradities, blokdrukkunst, schildertechnieken en patronen. Volkskunst met haar eigen kleuren, motieven en materialen, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Wijnproeverij

wijnproeverijDatum en tijd: 5 maart 2017 om 14:00 uur
Locatie: Cave Rokin
Kosten: € 75,00 p.p.
Wijnspeciaalzaak Cave Rokin organiseert regelmatig een wijnproeverij in hun souterrain op Rokin 60. Deze maand een proeverij met de streek Noord Italië als thema. De proeverij wordt gegeven door Noël Vanwittenbergh (SVH Wijnmeester). Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Neem contact met ons op om uw plek voor deze proeverij te reserveren!

SH-BOOM Chantant

Uithangbord kleinDatum en tijd: 5 maart 2017 om 16:30
Locatie: Kapitein Zeppos
Kosten: € 12,50 p.p.
Tijdens dit Zondagse Zangspektakel wordt u meegenomen naar de wereld van de Onomatopee ofwel klanknabootsing. Liedjes zoals Kedengedeng, Hey babaree bop, Ding a Dong, Roofgarden en nog veel meer vrolijke klanken zullen de revue passeren. 

Soldermis

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum: 5 maart 2017
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
Kosten: € 25,00 p.p.
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Zonne-ontbijt met Saskia

Saskia Datum en tijd: 9 maart 2017 van 07.50 tot 09.30 uur
Locatie: De Oude Kerk
Kosten: € 10,00 p.p.
Elk jaar op 9 maart, precies om 08.39 uur, valt er (indien de zon gewillig is) een zonnestraal op het graf van Saskia van Uylenburgh (1612-1642), ‘huysvrouw’ en muze van de schilder Rembrandt van Rijn. Dit unieke moment kan bijgewoond worden onder het genot van een kopje koffie, thee en croissantjes. Er klinkt mooie muziek en ieder jaar vindt er een lezing over Rembrandt en Saskia plaats.

Kaasproeverij

ReypenaerDatum: 10 maart 2017
Tijden: 12:00, 13:30, 15:00 of 16:30
Locatie: Reypenaer Proeflokaal
Prijs: € 25,00 p.p.
Op 10 maart organiseert Reypenaer een speciale proeverij uit het Reypenaer proefboek waarbij u naast 6 verschillende kazen ook 5 verschillende dranken en de Maille truffel mosterd kan proeven. Er zijn beperkte plekken beschikbaar dus reserveer direct!

Korte opera

CasablancavarieteDatum: 11 maart 2017
Locatie: Casablanca Variété
Prijs: € 10,00 p.p. (€ 7,00 p.p. als u van tevoren bij Casablanca heeft gedineerd.)
Iedere tweede zaterdag van de maand wordt er door het Hojotoho Opera gezelschap onder leiding van Wiebke Goëtjes een korte opera opgevoerd bij Casablanca Variété. Deze zal worden aangevuld met enige bekende aria's.

Wallenwandeling op inschrijving

Willem OosterbeekDatum en tijd: 12 maart 2017 om 14.00 uur
Locatie: Amsterdam Oude Stad
Kosten: € 12,50 p.p.
Deze zondag vindt er een wallenwandeling met wallenexpert Willem op inschrijving plaats. Dat betekent dat nu ook enkele personen of kleinere groepjes mee kunnen lopen op deze dag. Aanmelden? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; vermeld bij de aanmelding de naam/namen van de deelnemers en mobiele telefoonnummers.

ZondagMiddagJazzSessie

Jazzsessie kleinDatum en tijd: 12 maart 2017 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz. Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Whiskyproeverij met open inschrijving

WhiskyproeverijDatum en tijd: 12 maart 2017 van 18.00 tot 20.00 uur
Lokatie: Café Zilt
Kosten: ca. € 32,50 p.p.
Iedere tweede zondag van de maand houdt Zilt een whiskyproeverij met open inschrijving; waar je bij de normale whiskyproeverij vanaf 4 personen kunt reserveren, kunt u op deze dag ook als enkele proever, met z'n tweeën of met een klein groepje terecht. Tijdens deze anderhalf uur durende proeverij worden er lekkere hapjes geserveerd en zal gastheer Michael met veel enthousiasme over de whiskies vertellen. Reserveren is wel noodzakelijk: Neem hiervoor contact op.

PopQuiz

popquiz2Datum en tijd: 16 maart 2017 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want de meer zielen, hoe meer vreugd. Reserveren is niet mogelijk dus wees op tijd want vol is vol.

Het Luchtkasteel

LuchtkasteelDatum en tijd: 19 maart 2017 om 15.00 uur
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Kosten: € 15,00 p.p./ kinderen € 7,50 p.p.
Een vrolijke opéra-comique van Jacques Offenbach, die zich afspeelt op het Franse platteland. Aanstekelijke muziek, humor en melancholie vormen de ingrediënten van deze ‘follie musicale’ – zoals Offenbach het genre zelf noemde. Houten acteurs presenteren een unieke vorm van muziektheater. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Kaarten kunt u bestellen via de website van het Marionetten Theater.

Open Toren Dag

OTDkleinDatum en tijd: 25 maart 2017 van 10.00 tot 16.00 uur
Lokaties: check de websiteOpen Toren Dag.
In deze jubileumeditie van OTD zullen minstens 30 historische en hedendaagse torens in Amsterdam de deuren openen voor het publiek. Ook zullen er vele activiteiten zijn in en rondom deze torens voor de bezoekers: waaronder kunsttours, muziek, wandelingen langs torens en een foto- en filmwedstrijd met leuke, Amsterdamse prijzen!

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl