Evenementen Amsterdam juni 2017

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand juni 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Red Light Jazz Festival

Red Light JazzData: 2 tot en met 4 juni 2017
Locatie: Red Light District
Het Red Light Jazz Festival is een jaarlijks evenement in en rondom het wereldberoemde Red Light District van Amsterdam. In unieke en sfeervolle locaties in het hele wallengebied kunnen gedurende drie dagen concerten worden bijgewoond van bekende en (nog) onbekende jazzartiesten en kunnen tot in de nachtelijke uren jazzparty’s worden bezocht. Het festival is een ondernemersinitiatief dat is opgezet om Amsterdam weer op de kaart te zetten als échte jazz-stad met een rijke traditie. Op de laatste avond van het festival vindt in de Sint Olofskapel van NH Barbizon Palace het ‘NH Jazzdiner’ plaats, met een fantastische programmering. Een happening, inclusief een 3-gangen diner met bijpassend wijnarrangement, waar het bruist van muziek en entertainment. Kijk voor meer informatie over het festival op de website van het Red Light Jazz festival.

Holland Festival

Data: 3 tot en met 25 juni 2017
Locatie: Diverse locaties in de binnenstad
Holland Festival 2017Tijdens het grootste internationale festival voor de podiumkusten in Nederland zijn er op verschillende locaties in Amsterdam diverse vormen van de podiumkunst te aanschouwen. Tijdens dit drie weken durende festival wordt Amsterdam overspoeld door theater-, muziek- en dansliefhebbers. Zowel kleine beginnende gezelschappen als grote ervaren solisten wordt een podium geboden. Kijk voor het uitgebreide programma en tickets op de website van het Holland Festival. 

Eendaagse masterclass Staphorster Stipwerk

impressie klederdrachtDatum en tijd: 9 juni 2017 van 11.00 tot 15.00 uur
Locatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 50,- p.p. (Inclusief koffie & thee, lunch en gebruik gereedschap en materialen.)
Gerard van Oosten is een professioneel ambachtsman gespecialiseerd in de Staphorster stipwerk. Met behulp van moderne materialen, technieken en toepassingen weet hij het traditionele stipwerk toe te passen op hedendaagse producten. In deze vier uur durende masterclass leert u hoe Staphorster Stipwerk is opgebouwd en maakt u met behulp van authentieke stempels nieuwe patronen op textiel of op andere (zelf meegenomen) objecten.

ZondagMiddagJazzSessie

Jazzsessie Datum en tijd: 11 juni 2017 van 17:30 tot 21:30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Whiskeyproeverij met open inschrijving

WhiskyproeverijDatum en tijd: 11 juni 2017 van 18:00 tot 20:00 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: ca. €32,50 p.p.
Iedere tweede zondag van de maand houdt Zilt een whiskyproeverij met open inschrijving; waar je bij de normale whiskyproeverij vanaf 4 personen kunt reserveren, kunt u op deze dag ook als enkele proever, met z'n tweeën of met een klein groepje terecht. Tijdens deze anderhalf uur durende proeverij worden er lekkere hapjes geserveerd en zal gastheer Michael met veel enthousiasme over de whiskies vertellen. Reserveren is wel noodzakelijk!

Haringfestival

HaringDatum: 14 juni 2017
Locatie: Zeedijk
Op de Zeedijk vindt jaarlijks het haringfestival plaats. Ook dit jaar zal de Hollandse Nieuwe weer op Amsterdamse manier gevierd worden. Op de Zeedijk in het hartje van Amsterdam zullen vele café's en restaurantjes haring en bijbehorende korenwijn serveren. De gezellige muziek en de versieringen in de straat maken het feest compleet! Neem plaats op een terrasje, bestel een drankje en geniet van alles wat er voorbij komt in deze diverse straat.

Buurten in de Openlucht

NieuwmarktDatum en tijd: 15 juni 2017
Locatie: Nieuwmarkt
Genieten van kunst en cultuur op de Nieuwmarkt kan tijdens het Buurten in de Openlucht festival. Op deze dag komen er verschillende gezelschappen, van opera tot film bij elkaar om op de Nieuwmarkt enkele stukken te vertonen. Sommige filmps die tijdens dit festival worden vertoond hebben betrekking op de buurt: Amsterdam en de oude binnenstad. 

PopQuiz

Datum en tijd: 15 juni 2017 om 20:30 uur
Popquiz2Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Open Tuinen Dagen 2017

Open Tuinen DagenData: 16 tot en met 18 juni 2017
Locatie: Diverse locaties in de binnenstad
Kosten passe-partout: € 20,00 p.p. (aan de deur), € 18,00 p.p. via voorverkoop.
Het zonnetje schijnt en de mooie stadstuinen staan overal weer volop in bloei. Altijd al willen zien welke groene pareltjes er achter (bijvoorbeeld) de grachtenpanden verstopt liggen? Grijp dan deze dagen uw kans! Er worden ruim 30 Amsterdamse tuinen opgesteld, zowel van instellingen als van particuliere Amsterdammers met groene vingers. Welke tuinen dit jaar te bewonderen zijn kunt u zien op uw passe-partout (welke geldig is voor alle drie de dagen). Alle tuinen zijn per fiets of te voet bereikbaar.

Kerkennacht

Oude KerkDatum: 23 tot en met 25 juni 2017
Locatie: Diverse kerken in de binnenstad
In de tiende editie van de kerkennacht openen kerken door heel Nederland hun deuren voor publiek. Zo zijn er ook in Amsterdam verschillende kerken te bezoeken voor de nieuwsgierigen onder ons. Naast het bewonderen van deze vaak historische gebouwen worden de kerken door dit evenement zichtbaar als plekken waar iets te beleven valt.

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl