Evenementen Amsterdam juli 2017

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand juli 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Julidans 

JulidansData: 4 tot en met 15 juli 2017
Locatie: Diverse locaties in de binnenstad
Julidans is een internationaal zomerfestival voor hedendaagse dans. Amsterdam biedt gedurende tien dagen het podium aan veel toonaangevende dansmakers. Naast de dansvoorstellingen is er een veelbelovende randprogrammering waaronder interessante ontmoetingen met makers, open studio's om een kijkje te nemen in het repetitieproces en lekker eten op verschillende plekken. Kijk voor meer informatie op de website van Julidans. 

ZondagMiddagJazzSessie

Jazzsessie kleinDatum en tijd: 9 juli 2017 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Whiskyproeverij met open inschrijving

Whiskyproeverij AmsterdamDatum en tijd: 9 juli 2017 van 18.00 tot 20.00 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: ca. € 32,50 p.p. 
Iedere tweede zondag van de maand houdt Zilt een whiskyproeverij met open inschrijving; waar je bij de normale whiskyproeverij vanaf 4 personen kunt reserveren, kunt u op deze dag ook als enkele proever, met z'n tweeën of met een klein groepje terecht. Tijdens deze anderhalf uur durende proeverij worden er lekkere hapjes geserveerd en zal gastheer Michael met veel enthousiasme over de whiskies vertellen. Reserveren is wel noodzakelijk!

Jazz at the Plantage

Jazz 2Datum en tijd: iedere zaterdag om 16.00 uur
Locatie: Hermitage
Tijdens de zomermaanden organiseren de Hermitage Amsterdam en het Joods Cultureel Kwartier wekelijks jazzconcerten in de binnentuin van de Hermitage. Talenten van de jazzopleiding van het Conservatorium van Amsterdam zorgen tot en met eind augustus voor relaxte, zomerse jazzmuziek, waarbij het publiek gratis een plaatsje kan vinden in de ruime binnentuin. Voor meer informatie over de optredens kijkt u op facebook.com/jazzattheplantage.

PopQuiz

popquizDatum en tijd: 20 juli 2017 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname aan deze gezellige popquiz is gratis en toch zijn er prijsjes te winnen. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Familieateliers

Hermitage voor kidsDatum en tijd: 2 juli 2017 om 14.00 uur
Locatie: Hermitage
Kosten: € 7,50 p.p., excl. tentoonstellingskosten á €17,50 (volwassenen), € 2,50 (museumjaarkaart), gratis voor kinderen t/m 11 jaar
Onder begeleiding van een professionele docent krijg je een interactieve rondleiding door een fascinerende tentoonstelling om vervolgens zelf aan de slag te gaan in een van de prachtige ateliers. Iedereen is welkom, kleine kinderen, grote kinderen, jong, oud. Verzeker uzelf wel van een plek door u, tijdens kantooruren, op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Havenrondvaart

havenrondvaartDatum en tijd: 30 juli 2017 van 10.45 tot 13.00 uur
Locatie: opstapplaats steiger 14, de Ruyterkade 7
Kosten: Vanaf 12 jaar € 17,00, van 4 tot 11 jaar € 9,25
Torenhoge cruiseschepen, de nieuwste Japanse auto’s die de kade oprijden, kilo’s cacao uit Afrika die worden uitgeladen. Wilt u dit een keer met eigen ogen zien? De havenrondvaart Amsterdam van rederij De Nederlanden biedt u deze speciale rondvaart. Geschikt voor alle leeftijden waarbij de allerkleinsten tot 4 jaar gratis mee mogen. Per persoon te boeken.

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl