Evenementen Amsterdam augustus 2017

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand augustus 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Summer Madness Magic Show

Amsterdam Magic ShowDatum en tijd: 1 augustus 2017 van 19:00 tot 21:00 uur
Locatie: Paleis van de Weemoed
Kosten: € 25,00 inclusief welkomstdrankje
Goochelaars Alex Blackwood en Fritz with a Z laten u tijdens deze voorstelling twijfelen aan de realiteit. In deze show zorgen zij samen voor de beste (inter)nationale acts.

This is my pride

This is my prideDatum en tijd: 3 augustus 2017 van 18:00 tot 23:00 uur
Locatie: Paleis van de Weemoed
Tijdens de Pride Amsterdam komt Senior Pride dit jaar met een eigen alfabet van LGBTIQ vertolkt in een lied waarin bij elke letter wordt verteld wat Pride voor hen betekent. Verder is er deze avond een optreden van meidengroep BB Bootleg en als hoofdact de entertainer Sven Ratzke. De avond wordt afgesloten met de dansklassiekers van DJ Ronnie Retro. Eentree voor dit evenement is gratis.

Whiskeyproeverij met open inschrijving

WhiskyproeverijDatum en tijd: 4 augustus 2017 van 18:00 tot 19:30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: ca. €32,50 p.p.
De dag dat de Gaypride in Amsterdam begin wordt er bij Café Zilt een whiskyproeverij met open inschrijving gehouden; waar je bij de normale whiskyproeverij vanaf 4 personen kunt reserveren, kunt u op deze dag ook als enkele proever, met z'n tweeën of met een klein groepje terecht. Tijdens deze anderhalf uur durende proeverij worden er lekkere hapjes geserveerd en zal gastheer Michael met veel enthousiasme over de whiskies vertellen. Reserveren is wel noodzakelijk!

Amsterdam Gay Pride

amsterdam gay prideData: 4 t/m 6 augustus 2017
Locatie: Amsterdam
De Amsterdamse Gay Pride is een van de beste en meest uitbundige gay prides van de wereld. De grootste evenementen, zoals de Canal Parade (zaterdag 5 augustus van 13.30-18.00 uur), zullen in het weekend van 4 tot en met 6 augustus plaatsvinden. Kijk voor meer informatie op de website van Amsterdam Gay Pride 2017.

ZondagMiddagJazzSessie

Jazzsessie kleinDatum en tijd: 6 augustus 2017 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere eerste zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Summertime Sweetness

Summertime Dinnershow bubbleDatum en tijd: 5 en 19 augusuts 2017, ontvangst 19.30 uur
Locatie: Paleis van de Weemoed
Kosten: € 39,00 p.p.
Tijdens een driegangen diner wordt u verleid met de haute couture, zang en humor van twee beroemde Amsterdamse Drag Queens: Molly Strychnine en Victoria False. Deze zoete voorstelling wilt u niet missen, reserveer snel!

Familieateliers

Hermitage voor kidsDatum en tijd: 6 augustus 2017 om 14.00 uur
Locatie: Hermitage
Kosten: € 7,50 p.p., excl. tentoonstellingskosten € 5,00 (6 tot 16 jaar)
Onder begeleiding van een professionele docent krijg je een interactieve rondleiding door een fascinerende tentoonstelling om vervolgens zelf aan de slag te gaan in een van de prachtige ateliers. Iedereen is welkom, kleine kinderen, grote kinderen, jong, oud. Verzeker uzelf wel van een plek door u, tijdens kantooruren, op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Grachtenfestival 2017

grachtenfestivalData: 11 t/m 20 augustus 2017
Locatie: meerdere venues in Amsterdam
Het Grachtenfestival is een muzikaal festival wat zich richt op de klassieke muziek. Van over de hele wereld komen jonge muzikale talenten naar de hoofdstad om daar unieke concerten te geven. Tien dagen lang zullen op verschillende plekken in de stad, geconcentreerd binnen de grachtengordel, deze talentvolle musici hun kunsten vertonen, met als klap op de vuurpijl het jaarlijkse prinsengrachtconcert (19 augustus): een fantastisch, gratis openluchtconcert! Voor meer informatie en tickets kijkt u op de website van Het Grachtenfestival (foto: Jeroen van Zijp).

Summertime Dinnershow

PaleisvdWeemoedvisitekaartDatum en tijd: 12 en 26 augustus 2017, ontvangst 19.30 uur
Locatie: Paleis van de Weemoed
Kosten: € 39,00 p.p.
De Summertime Dinnershow bij Paleis van de Weemoed belooft een onvergetelijke avond te worden. U wordt ontvangen in het sfeervolle theater door de glamoureuze diva extraordinaire Mermaid La Sirena. Samen met de two-man band The Cool Boys Meastro Stan en Mister Jimmy geven zijn een fantastische show weg. Tijdens de show wordt een driegangen keuzemenu geserveerd. Verzoeknummers of favorieten kunnen zelfs van tevoren worden doorgegeven. Reserveren is verplicht.

Moordwandeling op inschrijving

MoordwandelingDatum en tijd: 13 augustus 2017 om 14.00 uur
Locatie: Amsterdam Oude Stad
Kosten: € 12,50 p.p.
Deze zondag vindt er een moordwandeling met oud-rechercheur Chris of Ton van voormalig bureau Warmoesstraat op inschrijving plaats. Dat betekent dat nu ook enkele personen of kleinere groepjes mee kunnen lopen op deze dag. Aanmelden? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; vermeld bij de aanmelding de naam/namen van de deelnemers en mobiele telefoonnummers.

Franklin's Music Palace

Franklins musicpalaceDatum en tijd: 14 augustus 2017, ontvangst 20.00 uur
Locatie: Paleis van de Weemoed
Eens per maand wordt Paleis van de Weemoed omgetoverd tot 'Franklin's Music Palace'. Deze avond wordt er een live performance gegeven in de muziekstijlen Rock & Roll, Blues en Rhythm & Blues. De deuren gaan open om 20.00 uur en de show duur van 21.00 tot 01.00 uur. Toegang voor deze show is gratis!

PopQuiz

popquizDatum en tijd: 17 augustus 2017 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname aan deze gezellige popquiz is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Roof Top Sessie Special

rooftop jazzDatum en tijd: 11 augustus 2017 om 16.00 uur
Locatie: Skylounge Amsterdam
SkyLounge Amsterdam en Verheij & Friends presenteren met trots een Rooftop Session Special met een gastoptreden van zanger/keyboardspeler Frank Mcomb! Beroemd door zijn wereldhit Another Day met Buckshot Lefonque (1994), wordt Mcomb (Cleveland Ohio,1970) vaak vergeleken met artiesten als Stevie Wonder en Donnie Hathaway. Hij trad onder andere op met Prince en Chaka Khan en was vroeger aangesloten bij het legendarische Motown Records. Mis deze (gratis) speciale Roof Top Sessie dus niet.

Hartjesdag 2017

hartjesdagenDatum: 21 augustus 2017
Locatie: Zeedijk
De Hartjesdagen is een traditie die al heel wat jaren gevierd wordt. Het heeft zich ontwikkeld in een soort carnaval waar de meeste mannen zich met veel gezellige toeters en bellen verkleden als vrouwen en vrouwen zich, met net zo veel enthousiasme, verkleden als mannen. In deze straat zullen gedurende dit festival in veel kroegen maar ook op straat diverse bandjes optreden. Voor meer informatie kijkt u op de website van de Hartjesdagen. Dit jaar zal het evenement zich, in tegenstelling tot eerdere jaren, in één dag voltrekken. Maar dan mag zeker de pret niet drukken.

Jazz Burlesque

Jazz burlesqueDatum en tijd: 1 augustus 2017 van 16:00 tot 19:00 uur
Locatie: Paleis van de Weemoed
Kosten: € 5,00
Bij Paleis van de Weemoed laten ze zien dat Jazz en Burlesque een geweldige combinatie is! De muzikale Jazz klanken van het Wouter Kiers Quartet smelten samen met de Burlesque dans acts Natsumi Scarlett. Aanlsuitend kunt u plaatsnemen in het Paleis van de weemoed Jazz Café & Diner. 

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl