Evenementen Amsterdam augustus 2017

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand augustus 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Whiskeyproeverij met open inschrijving

WhiskyproeverijDatum en tijd: 4 augustus 2017 van 18:00 tot 19:30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: ca. €32,50 p.p.
De dag dat de Gaypride in Amsterdam begin wordt er bij Café Zilt een whiskyproeverij met open inschrijving gehouden; waar je bij de normale whiskyproeverij vanaf 4 personen kunt reserveren, kunt u op deze dag ook als enkele proever, met z'n tweeën of met een klein groepje terecht. Tijdens deze anderhalf uur durende proeverij worden er lekkere hapjes geserveerd en zal gastheer Michael met veel enthousiasme over de whiskies vertellen. Reserveren is wel noodzakelijk!

Amsterdam Gay Pride

amsterdam gay prideData: 4 t/m 6 augustus 2017
Locatie: Amsterdam
De Amsterdamse Gay Pride is een van de beste en meest uitbundige gay prides van de wereld. Dit jaar zal het festijn als "Europride" zelfs nog groter uitgepakt worden en ook langer duren. De grootste evenementen, zoals de Canal Parade (zaterdag 5 augustus van 13.30-18.00 uur), zullen in het weekend van 4 tot en met 6 augustus plaatsvinden. Kijk voor meer informatie op de website van Amsterdam Gay Pride 2017.

ZondagMiddagJazzSessie

Jazzsessie kleinDatum en tijd: 6 augustus 2017 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere eerste zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Familieateliers

Hermitage voor kidsDatum en tijd: 6 augustus 2017 om 14.00 uur
Locatie: Hermitage
Kosten: € 7,50 p.p., excl. tentoonstellingskosten € 5,00 (6 tot 16 jaar)
Onder begeleiding van een professionele docent krijg je een interactieve rondleiding door een fascinerende tentoonstelling om vervolgens zelf aan de slag te gaan in een van de prachtige ateliers. Iedereen is welkom, kleine kinderen, grote kinderen, jong, oud. Verzeker uzelf wel van een plek door u, tijdens kantooruren, op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Grachtenfestival 2017

grachtenfestivalData: 11 t/m 20 augustus 2017
Locatie: meerdere venues in Amsterdam
Het Grachtenfestival is een muzikaal festival wat zich richt op de klassieke muziek. Van over de hele wereld komen jonge muzikale talenten naar de hoofdstad om daar unieke concerten te geven. Tien dagen lang zullen op verschillende plekken in de stad, geconcentreerd binnen de grachtengordel, deze talentvolle musici hun kunsten vertonen, met als klap op de vuurpijl het jaarlijkse prinsengrachtconcert (19 augustus): een fantastisch, gratis openluchtconcert! Voor meer informatie en tickets kijkt u op de website van Het Grachtenfestival (foto: Jeroen van Zijp).

PopQuiz

popquizDatum en tijd: 17 augustus 2017 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname aan deze gezellige popquiz is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Roof Top Sessie Special

rooftop jazzDatum en tijd: 11 augustus 2017 om 16.00 uur
Locatie: Skylounge Amsterdam
SkyLounge Amsterdam en Verheij & Friends presenteren met trots een Rooftop Session Special met een gastoptreden van zanger/keyboardspeler Frank Mcomb! Beroemd door zijn wereldhit Another Day met Buckshot Lefonque (1994), wordt Mcomb (Cleveland Ohio,1970) vaak vergeleken met artiesten als Stevie Wonder en Donnie Hathaway. Hij trad onder andere op met Prince en Chaka Khan en was vroeger aangesloten bij het legendarische Motown Records. Mis deze (gratis) speciale Roof Top Sessie dus niet.

Hartjesdag 2017

hartjesdagenDatum: 21 augustus 2017
Locatie: Zeedijk
De Hartjesdagen is een traditie die al heel wat jaren gevierd wordt. Het heeft zich ontwikkeld in een soort carnaval waar de meeste mannen zich met veel gezellige toeters en bellen verkleden als vrouwen en vrouwen zich, met net zo veel enthousiasme, verkleden als mannen. In deze straat zullen gedurende dit festival in veel kroegen maar ook op straat diverse bandjes optreden. Voor meer informatie kijkt u op de website van de Hartjesdagen. Dit jaar zal het evenement zich, in tegenstelling tot andere jaren, in één dag voltrekken. Maar dan mag zeker de pret niet drukken.  

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl