Evenementen Amsterdam april 2017

Hier vindt u een greep uit de evenementen in Amsterdam in de maand april 2017, gesorteerd op datum. De evenementenkalender wordt dagelijks aangevuld. Staat er niets van uw gading bij? Doe een gratis speurtocht door de oude stad of volg een interessante wandelroute met de gratis plattegrond met wandelroute en bezienswaardigheden.

Soldermis

Ons' Lieve Heer op Solder AmsterdamDatum en tijd: 2 april 2017 om 11.00 uur
Locatie: Ons' Lieve Heer op Solder
In Parijs zijn er altijd al kunstenaarsmissen, door die inspiratie ontstond ook in Amsterdam voor kunstenaars een 'subparochie'. Met een eigen pastoor vierden de kunstenaars hun mis in de zolderkerk. Vanuit deze traditie is er nog altijd, elke eerste zondag van de maanden oktober tot en met mei, een ochtendmis. De missen beginnen om 11.00 uur. Toegang voor kerkgangers is gratis. Na afloop is er koffie in het museum.

Eendaagse masterclass Staphorster Stipwerk

impressie klederdrachtDatum en tijd: 8 april 2017 van 11.00 tot 15.00 uur
Locatie: Het Klederdrachtmuseum
Kosten: € 50,- p.p. (Inclusief koffie & thee, lunch en gebruik gereedschap en materialen.)
Gerard van Oosten is een professioneel ambachtsman gespecialiseerd in de Staphorster stipwerk. Met behulp van moderne materialen, technieken en toepassingen weet hij het traditionele stipwerk toe te passen op hedendaagse producten. In deze vier uur durende masterclass leert u hoe Staphorster Stipwerk is opgebouwd en maakt u met behulp van authentieke stempels nieuwe patronen op textiel of op andere (zelf meegenomen) objecten.

Korte opera

CasablancavarieteDatum: 8 april 2017
Locatie: Casablanca Variété
Prijs: € 10,00 p.p. (€ 7,00 p.p. als u van tevoren bij Casablanca heeft gedineerd.)
Iedere tweede zaterdag van de maand wordt er door het Hojotoho Opera gezelschap onder leiding van Wiebke Goëtjes een korte opera opgevoerd bij Casablanca Variété. Deze zal worden aangevuld met enige bekende aria's.

Moordwandeling op inschrijving

MoordwandelingDatum en tijd: 9 april 2017 om 14.00 uur
Locatie: Amsterdam Oude Stad
Kosten: € 12,50 p.p.
Deze zondag vindt er een moordwandeling met oud-rechercheur Chris of Ton van voormalig bureau Warmoesstraat op inschrijving plaats. Dat betekent dat nu ook enkele personen of kleinere groepjes mee kunnen lopen op deze dag. Aanmelden? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; vermeld bij de aanmelding de naam/namen van de deelnemers en mobiele telefoonnummers.

ZondagMiddagJazzSessie

Jazzsessie kleinDatum en tijd: 9 april 2017 van 17.30 tot 21.30 uur
Locatie: Café Zilt
Iedere tweede zondag van de maand vindt er een heerlijk swingende Jazz-sessie plaats in café Zilt. Gratis toegang, hapjes van het huis en de fijnste jazz... Volgens ons de ideale zondagmiddagbesteding!

Whiskyproeverij met open inschrijving

WhiskyproeverijDatum en tijd: 9 april 2017 om 17.30 uur
Locatie: Café Zilt
Kosten: ca. € 32,50 p.p.
Naast de Jazzmiddag houdt Zilt iedere tweede zondag van de maand in de avond ook een whiskyproeverij met open inschrijving; waar je bij de normale whiskyproeverij vanaf 4 personen kunt reserveren, kunt u op deze dag ook als enkele proever, met z'n tweeën of met een klein groepje terecht. Tijdens deze anderhalf uur durende proeverij worden er lekkere hapjes geserveerd en zal gastheer Michael met veel enthousiasme over de whiskies vertellen. Reserveren is wel noodzakelijk: Neem hiervoor contact op.

Het Luchtkasteel

LuchtkasteelData en tijd: 17 april* en 30 april 2017 om 15.00 uur
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater
Kosten: € 15,00 p.p./ kinderen € 7,50 p.p./*incl. High tea € 30,00
Een vrolijke opéra-comique van Jacques Offenbach, die zich afspeelt op het Franse platteland. Aanstekelijke muziek, humor en melancholie vormen de ingrediënten van deze ‘follie musicale’ – zoals Offenbach het genre zelf noemde. Houten acteurs presenteren een unieke vorm van muziektheater. Zes poppenspelers bespelen de grote marionetten, uit lindenhout gesneden. Kaarten kunt u bestellen via de website van het Marionetten Theater.
*17 april: Voorstelling Het Luchtkasteel i.c.m. Paas High Tea

Kermis op de Dam

kermis op de Dam 2015Data: 7 t/m 23 april 2017
Locatie: De Dam
Ieder half jaar is er kermis op de Dam. Ook in april staat het reuzenrad weer voor u klaar. Kom genieten van een lekkere suikerspin of maak een rondje in de zweefmolen of waag een gokje.

PopQuiz

popquiz2Datum en tijd: 20 april 2017 om 20.30 uur
Locatie: Café Zilt
De derde donderdag van de maand is het weer tijd voor de PopQuiz in cafe ZILT; inmiddels al bijna tien jaar een begrip en wel van legendarische proporties. Ditmaal samengesteld en gepresenteerd door MC Michael B. Deelname is gratis en toch zijn er ook prijsjes te winnen. Komt allen want gezellig en leuk. Reserveren is niet mogelijk dus kom op tijd want vol is vol.

Koningsdag

KoningsdagDatum: 27 april 2017
Locatie: Amsterdam Oude Stad
Op Koningsdag zijn er volop activiteiten te doen in de Oude Stad! Zoek naar dat ene perfecte vaasje op de openlucht rommelmarkt, of speel oud-Hollandse spelletjes op de Nieuwmarkt. Of proost in één van de leuke café's in de oude stad op onze koning!

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl