Chinatown Wandeling

Gidswandeling Chinatown AmsterdamVelen zullen het niet eens weten, maar één van de beroemdste Chinatowns ter wereld is het Chinatown in Amsterdam! Met een ervaren gids kunt u dit bijzondere deel van Amsterdam ontdekken en zult u op plekken komen waar u anders zo voorbij was gelopen. Leer meer over de geschiedenis en cultuur van deze oudste Chinese wijk van het Europese vasteland: Reserveer een Chinatown Wandeling!

Duur: 2 uur
Prijs: € 11,00 per persoon
Vanaf 10 personen
Kleinere groepen betalen in totaal € 110,00

Tijdens de Chinatown Wandeling zult u wandelen over en om de Nieuwmarkt en over de Zeedijk, wat samen het Chinatown van Amsterdam vormt. De gidsen geven de gasten een kijkje achter de schermen in één van de meest unieke buurten van de wereld; nergens anders ter wereld vind je een Chinatown, waar naast de Chinese bevolkingsgroep ook allerlei andere nationaliteiten zijn gevestigd. De wandeling zal u onder andere leiden langs de boeddhistische tempel op de Zeedijk en het grootste Chinese warenhuis van Europa, Toko Dun Yong. De gids zal u kennis laten maken met de Chinese cultuur, de Chinese feestdagen (en hoe die in Amsterdam gevierd worden) en het typisch Chinese ondernemerschap. Daarnaast zal de gids u meevoeren naar de tijd dat eerste Chinezen in Amsterdam kwamen en onder andere meer vertellen over de Nederlands-Chinese straatnaambordjes (en welke poëtische benamingen de Chinezen hebben voor de Amsterdamse straten).

Een wandeling op maat

Amsterdam Oude Stad heeft een groot gidsenbestand met ieder hun eigen specialisatie; heeft u dus speciale bezichtigingswensen in Chinatown of wilt u de rondleiding in een andere taal dan het Nederlands; geef het aan ons door! Wij zorgen dat uw groep de gids krijgt die past bij uw wensen. Amsterdam Oude Stad biedt Chinatown Wandelingen aan zowel kleine als grote groepen; bij groepen van meer dan 20 personen wordt een extra gids ingezet.

Reserveer een Chinatown Wandeling met gids

Voor informatie of reserveringen neemt u contact op met het Informatiecentrum van Amsterdam Oude Stad. Telefoon 020-6238622 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pin It

Amsterdam Oude Stad logo

Nieuwezijds Voorburgwal 264
1012 RS Amsterdam
T 020 - 62 38 622
info@amsterdamoudestad.nl